környezettudatosságra nevelés

2019.10.25. 13:00

Ökoiskolák lettek: Kilenc vasi az új címbirtokosok között

Átadták az idei Ökoiskola címeket a fővárosi Balassi Intézetben: 49 köznevelési intézmény az idén először nyerte el, 140 pedig megújította az Ökoiskola címet, és 52 intézmény lett Örökös Ökoiskola. Számos vasi van az elismertek között.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay

Hét Vas megyei oktatási intézmény vette át Ökoiskola címét idén: a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bobai Általános Iskola Tagintézménye; a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola Uraiújfalui Tagiskolája; a Gersekaráti Általános Iskola; a Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola; a Rum-Kastély EGYMI; a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakközépiskola; valamint az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola.

Örökös lett országszerte 52 intézmény, Vas megyében a kőszegi Bersek József Általános Iskola és szombathelyi Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakközépiskola.

Összességében 241 iskola csatlakozott vagy erősítette meg tagságát a 2005 óta épülő, már 1040 intézményt számláló Ökoiskola-hálózatban.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára közölte: a cím azoknak a köznevelési intézményeknek az elismerésére szolgál, amelyek tudatosan, rendszerszinten, a mindennapos gyakorlat szerves részeként foglalkoznak a környezettudatossággal.

Kiemelt képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában