környezettudatosságra nevelés

2019.10.25. 13:00

Ökoiskolák lettek: Kilenc vasi az új címbirtokosok között

Átadták az idei Ökoiskola címeket a fővárosi Balassi Intézetben: 49 köznevelési intézmény az idén először nyerte el, 140 pedig megújította az Ökoiskola címet, és 52 intézmény lett Örökös Ökoiskola. Számos vasi van az elismertek között.

Bakos Ágnes

Hét Vas megyei oktatási intézmény vette át Ökoiskola címét idén: a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bobai Általános Iskola Tagintézménye; a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola Uraiújfalui Tagiskolája; a Gersekaráti Általános Iskola; a Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola; a Rum-Kastély EGYMI; a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakközépiskola; valamint az ikervári Zichy Antónia Általános Iskola.

Örökös lett országszerte 52 intézmény, Vas megyében a kőszegi Bersek József Általános Iskola és szombathelyi Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakközépiskola.

Összességében 241 iskola csatlakozott vagy erősítette meg tagságát a 2005 óta épülő, már 1040 intézményt számláló Ökoiskola-hálózatban.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára közölte: a cím azoknak a köznevelési intézményeknek az elismerésére szolgál, amelyek tudatosan, rendszerszinten, a mindennapos gyakorlat szerves részeként foglalkoznak a környezettudatossággal.

Kiemelt képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik