Nagy sikere volt a programnak

2019.10.17. 07:00

Savariás szüret: must és tökfaragás

Szürettel köszöntötték az őszt a Savaria Szakgimnázium diákjai, tanárai. Akkora sikere volt a programnak, hogy a tervek szerint a következő években megismétlik.

VN

A fogyasztói társadalom karácsonyi kampányai egyre korábbra tolódnak, szinte ellopva tőlünk az őszt. Pedig színeivel, illataival, ízeivel ez az egyik legvarázslatosabb évszakunk – így gondolkodtak a savariás tanárok, diákok, amikor eldöntötték: elővarázsolják ezt a hangulatot, és hagyományteremtő céllal őszköszöntő szüretet rendeznek az iskolában. A hátteret a kollégium udvarának ősfás környezete adta.

A frissen préselt must mellé omlós pogácsa, sós stangli és zsíros kenyér járt. Lehetett kóstolni szőlőt és ropogós almát. Kesernyés füstszag keveredett a bográcsban rotyogó gulyás illatával, az étel délre el is készült. A programot élő zene kísérte, erről az iskola tehetséges diákjai gondoskodtak.

Sümegi Tamás igazgató (jobbról) és Haklits Tamás tanár úr irányításával készült a friss must
Fotó: VN/Láng Péter

Szüreti jelmezversenyt, tökfaragást is hirdettek, mindkettőt a zsűri értékelte és jutalmazta. Az időjárás sem bánt mostohán a rendezvénnyel: szép, napsütéses vénasszonyok nyarával köszöntött be múlt hét végén a hűvös napok után.

Az első, de nem az utolsó őszköszöntő volt az idei, így döntöttek a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik