Halhatatlanok Aranykönyve

2019.10.16. 07:00

Szentgotthárd nagy szellemei

Két rangos kulturális esemény követte egymást a múlt héten a városban – mindegyik Szentgotthárd neves szülötteihez kötődik.

Tersztyánszky Krisztina

Aranykönyvbe írta be a régi nagyok nevét Huszár Gábor

Fotó: Szendi Péter

A Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeumban Díszpolgárok anno címmel nyílt időszaki kiállítás. A tárlatot a Honismereti Klub, valamint a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum állította össze.

Az érdeklődők megtöltötték a múzeum emeleti termét, ahol Huszár Gábor polgármester a Halhatatlanok Aranykönyvébe iktatta Bujatti Herman Tivadart, gróf Apponyi Albertet, Lidértejedi és Vízkeleti dr. Kiss Elemért, Széll Kálmánt és Vajda Ödön Pált. Csuk Ferenc helytörténeti kutató, szintén díszpolgár, ismertette Szentgotthárd korábbi díszpolgárainak, valamint Széll Kálmánnak az életútját és munkásságát.

Aranykönyvbe írta be a régi nagyok nevét Huszár Gábor
Fotó: Szendi Péter

„Nevét egy nemzet hordozta ajakán” – Széll Kálmán munkássága Szentgotthárd fejlődéséért címmel jelent meg Talabér Lászlóné kötete, amelyet a Színházban mutattak be. Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke is köszöntőt mondott.

A kötetet – amely a politikus családjával is megismerteti az olvasót – dr. Széll Kálmán nyugalmazott osztályvezető főorvos mutatta be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában