Zeneszóval a szereken

2019.10.16. 07:00

Tizenegyedik alkalommal rendeztek szüreti felvonulást az Őrségben

Traktorokkal, zeneszóval járták be a város szereit a szüreti felvonulás résztvevői: jó időben, jókedvvel zárták az önkormányzat és a művelődési ház szervezte hagyományőrző programot.

Nemes Judit

Traktorokkal, harmonikaszóval járta a szereket a szüreti menet Őriszentpéteren

Fotó: Horváth Balázs

Tizenegyedik alkalommal gyűltek össze a traktorok a sportöltöző mellett: lufikkal, szalagokkal díszítették fel a szüreti menet járműveit.

– Idén időben kicsit kitolódott a felvonulás ideje, így sajnos szőlővel már nem tudtuk megkínálni a minket köszöntőket – mondta el Kovácsné Horváth Katalin, az Őriszentpéterért Egyesület elnöke; a szervezet tagjai is rendszeres résztvevői a menetnek. Az indulás előtti percekben az utolsó igazításokat végezték el a ruháikon – hiszen a hagyománynak megfelelően többen népviseletet öltöttek a jeles eseményre.

Traktorokkal, harmonikaszóval járta a szereket a szüreti menet Őriszentpéteren
Fotó: Horváth Balázs

Negyed háromkor indult a harmonikaszóval kísért menet, amely végighaladt Égésszeren, Városszeren egészen a fogadóig, ahol megvendégelték a résztvevőket, majd Kovácsszer, Alszer és Baksaszer, végül a művelődési ház következett. A célban mulatós műsorral, az őriszentpéteri ­rockys lányok előadásával várták a megfáradt „szüretelőket”.

A felvonulást beszélgetéssel zárták az őrségiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában