Minőségi ugrás a kórházban

2019.10.10. 11:30

Új altató és lélegeztető gépeket kapott a Markusovszky kórház

Átadták szerdán az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által beszerzett új gépeket a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban. Kilenc altató- és kilenc lélegez­tető­berendezés gazdagítja az intenzív terápiát.

Merklin Tímea

Prof. dr. Nagy Lajos, dr. Hende Csaba, dr. Balázsy Péter és dr. Puskás Tivadar az új gépek átadóján Fotó: Horváth Balázs

Megújult az átlagosan 16 éves, magas óraszámban használt altató munkaállomás eszközparkja. Az altatógépek nélkülözhetetlen elemei a kórházban működő 23 műtőtraktusban végzett munkának. A régi léle­geztetőberendezések életkora 14 év, napi 24 órában használták őket. Prof. dr. Nagy Lajos, a kórház igazgatója elmondta: a gépek cseréje időszerű volt, az új berendezések összértéke 167,3 millió forint, magasabb szintű ellátást tesznek lehetővé.

 

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy 2010 óta a kormány nagy figyelmet szentelt a Markusovszky kórháznak: közel 20 milliárd forintot képviselnek az elmúlt kilenc évben történt fejlesztések. Amint mondta: méltó és érdemes intézmény, hiszen több megyében élő betegekről gondoskodik, és tartani tudja a gazdasági egyensúlyát.

Prof. dr. Nagy Lajos, dr. Hende Csaba, dr. Balázsy Péter és dr. Puskás
Tivadar az új gépek átadóján Fotó: Horváth Balázs

Dr. Puskás Tivadar polgármester kifejezte örömét a szívéhez közel álló beruházással kapcsolatosan, amely mennyiségi gyarapodást és minőségi ugrást is jelent.

Dr. Balázsy Péter polgármesterjelölt kiemelte: bízik benne, hogy minden téren úgy folytatódik a fejlődés, ahogy eddig: az épület, az eszközpark és a bérek szintjén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában