Fejlesztés

2019.10.27. 07:21

Újabb három vasi nyertes – Ingyen wifit építhetnek ki

Újabb 1780 európai, és köztük 142 magyarországi település létesíthet ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat a WiFi4EU elnevezésű, európai uniós finanszírozási program keretében. Ez a harmadik kör, ebben is vannak vasiak.

Bakos Ágnes

Forrás: Shutterstock

Vép, Telekes és Gérce is szerepel a magyarországi támogatottak listáján az 1780 európai település között, amelyek ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat létesíthetnek a WiFi4EU programban.

Például parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban lehet kiépíteni az ingyenes wifit, és fenntartani három éven át. Ehhez 15 ezer eurót kapnak a települések.

Ez a harmadik kör, az előzőben, májusban 3400 európai, azok között 63 magyarországi, 7 Vas megyei kedvezményezett volt: Salköveskút, Söpte, Sorkikápolna, Sorokpolány, Vasasszonyfa, Vassurány és Vasszilvágy. Az első körben, tavaly decemberben öt Vas megyei nyertes volt ebben a felhívásban: Vasvár, Sárvár, Sorkifalud, Gyanógeregye és Nemeskolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában