Festészet, színház és történelem

2019.10.14. 07:00

Változatos kulturális programokat kínál a héten Szlovénia

Változatos kulturális csemegéket kínál a héten Szlovénia a határ túloldalára látogatóknak.

Tersztyászky Krisztina

Az Anconai szerelmesekkel a veresegyházi társulat érkezik Lend vára

Fotó: VN/Veres 1 Színház

Ma 17.30-kor a lendvai Bánffy Központban Kelemen Ilona drótszobrász munkáiból nyílik kiállítás. Az alkotó légies nőalakokat formál a könnyednek nem nevezhető anyagból.

A képzőművészetnél ma­radva: a Muraszombati Galériáb­an október 3-án Ma­gányok – a szorongás kifejezései a „muravidéki” képzőművészetben címmel nyílt kollektív kiállítás a muravidéki szlovénok anyanemzethez csatolásának 100. évfordulója alkalmából. A tárlat témája elsősorban a magányosság, a szorongás és a melankólia, az a közös nevező, mely jó ötven év keresztmetszetében megjelenik számos muravidéki alkotónál. A tárlat 13 művész – Igor Banfi, Baumgartner Dubravko, Nikolaj Beer, Robert Cernelc, Sandi Cervek, Danc László, Marjan Gumilar, Stefan Hauko, Huzjan Zdenko, Natasa Kos, Franc Mesaric, Mirko Rajnar és Dusan Sarotar – alkotásait sorakoztatja fel. A válogatás 2020. január 23-áig tekinthető meg.

Az Anconai szerelmesekkel a veresegyházi társulat érkezik Lend vára
Fotó: VN/Veres 1 Színház

A Lendvai Színház- és Hang­versenyterem újabb bérletes előadásában két óra felhőtlen szórakozást ígér a Veres 1 Színház kedden 19 órától. A veresegyházi társulattól Szi­lágyi Annamária rendezésében láthatja a közönség Vajda Katalin zenés komédiáját, amely az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a magyar humorral és a hetvenes évek olasz slágerei­vel. A színház előcsarnokában látható a lendvai színműkedvelést bemutató kiállítás.

Október 17-én, csütörtökön 18 órakor dr. Zsebők Csaba Tiszta szívvel 1956-ban című könyvét mutatják be a lendvai könyvtárban. A beszélgetést dr. Bence Lajos költő vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában