Fórum a város lakóinak

2019.11.18. 08:49

A kőszegi Kiss János utca felújítása a jövő év elején kezdődik

A Kiss János utca közelgő felújításáról, a jövő év elején induló útépítési munkákról, a forgalmi viszonyok változásáról és a közműfelújításokról is szó volt a városházára szervezett múlt heti lakossági tájékoztatón.

Vas Népe

Fotó: OHR Tibor

A kőszegi Kiss János utca lakói szinte teljes létszámban megjelentek a szerdai önkormányzati fórumon, amelyen a városháza fejlesztési irodájának munkatársai számoltak be a tervekről.

Ezek szerint 2020 elején kezdi a kivitelező az utca felújítását, és a munkák előreláthatólag a nyár végéig tartanak: közben új, modern járóköves burkolatot kap az út nagy része, a légvezetékek pedig a föld alá kerülhetnek – ennek részleteiről még egyeztet a városháza. A Vasivíz Zrt. már elvégezte a vízbekötéseket az utcában, és eldőlt az is, hogy melyik cég lesz a kivitelező.

 

A látványosabb és nagyobb horderejű munkákat várhatóan május–júniusban végzik majd. Szó volt az utca közlekedési rendjének kialakításáról és arról is, hogy a munkák nem zavarják majd a közlekedést. Cél, hogy csökkenjen a Kiss János utca átmenő forgalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában