tragédia

2019.11.18. 09:36

Anyukája mellől szaladt a hullámsírba a kis Réka – írja a borsonline

A sárvári fürdőben megfulladt hároméves kislány tragédiája egyetlen pillanat szörnyű műve.

vaol.hu

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, szörnyű tragédia történt a sárvári fürdőben, vízbe fulladt egy hároméves kislány.

Mindenki döbbent csendben állt a sárvári termálfürdő hullámmedencéjének partján, amikor a mentő erejüket megfeszítve próbálták újraéleszteni a víz alatt megtalált kislányt. A szemtanúk szerint a hároméves Réka az anyukája mellől szaladt el, és vesztére nem a gyermekmedencéhez, hanem a mélyebb hullámfürdőhöz rohant -írja a bors.

– Az édesanya valamit pakolt a medence partján, a kislánya ott állt mellette, de amikor az asszony lehajolt, a gyerek elrohant. Az anyuka azonnal keresni kezdte, de a kislány eltűnt a fürdőző tömegben. Az édesanya a gyerekpancsoló felé iramodott, azt hitte, oda szaladt a kislánya. Rögtön szóltak is az úszómestereknek, egy percet sem késlekedett senki – mondta a Borsnak szomorúan egy szemtanú.

A kis Réka sajnos épp az ellenkező irányban lévő hullámmedencébe szaladt, testét a medenceőr vette észre. A kiérkező mentők újra­élesztették, de hiába: másnap a kórházban életét vesztette.

– A szülők dermedten nézték, ahogy próbálják újraéleszteni a kislányukat. Amíg élek, nem felejtem el ezt a szörnyű jelenetet. Nem voltak hanyagok, tényleg figyeltek a kislányra. Ez egy olyan szörnyű tragédia, amiről senki nem tehet – tette hozzá a szemtanú.

A fürdő közleményt adott ki, amelyben leírták, hogy a kislány a 120 centis vízben körülbelül három percig volt a víz alatt. A fürdőtársaság által elrendelt belső vizsgálat szerint a hatályos jogi előírásoknak megfelelő létszámú és képzettségű személyzet szakszerű és gyors feladatellátása ellenére következett be a baleset. Üzemeltetési szabálytalanságot a belső vizsgálat nem állapított meg -olvasható a boronline.hu oldalán.

A Bors információi szerint a K. család egy kis dunántúli településen él. Ismerőseik példás szülőként jellemzik a há­zaspárt, Zsanett és György még a közösen üzemeltetett panzióját is a két kislányáról nevez­te el.

– Csodálatos és gondos szülők mind a ketten, még a széltől is óvták a lányaikat. A gyerekeik a mindenük, amióta csak megszülettek, körülöttük forog az életük. Ez a legszörnyűbb tragédia, amit szülő csak elszenvedhet. Nem tudom, hogyan fogják ezt túlélni Zsanették – mondta az ismerős.

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában