Mentális támaszra is szükség van

2019.11.18. 07:00

Böjte Csaba: a karitász tevékenységében nem csak az adományosztás fontos

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes volt a vendég a Szent Erzsébet-napon, amelyet a szőllősi Jézus Szíve-templomban rendeztek szombaton.

Merklin Tímea

Caritas, Böjte Csaba 20191116, ut, Szőlősi templom,Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A program a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász ünnepe volt.

Dr. Székely János megyés püspök a lelki napon külön üdvözölte Böjte Csabát, aki „mindenkit tanít a rászorulók segítésére”. Köszönetet mondott Tuczainé Régvári Marietta igazgatónak és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász minden munkatársának, amiért odaállnak a gyengék, a szelídek mellé, segítik az időseket, megerősítve, hogy az is értékes, aki már gazdaságilag nem hoz hasznot. Böjte Csaba OFM Szent Lukács könyvéből olvasta fel a „Szeressétek ellenségeitek…” kezdetű részt, majd ünnepi beszédében arról szólt, hogy aki Rómában jár, kaphat a pápától egy rózsafüzért, ami összeköti a népeket, a kultúrákat. Az imák között számára fontos Szent Erzsébethez is fordulni, aki példaadó az életével.

– Mi, akik Krisztus katonái szeretnénk lenni, nem tehetünk jobbat a szegényekkel, mint hogy elvezetjük őket Jézushoz – mondta Böjte Csaba, hangsúlyozva, hogy nem csak az adományosztás fontos. Észre kell venni a rászorulók igényeit: az anyagi segítségnyújtáson túl mentális támogatásra, lelki vigaszra is szükségük van.

 

A Szent Erzsébet-nap alkalmából megrendezett ünnepségen elismerték a kiemelkedő munkát végzett önkénteseket, köszöntötték a Caritas Hungarica díjjal kitüntetett munkatársakat, a szombathelyi Jézus Szíve Plébánia, a bagodi, a körmendi és a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánia karitászcsoportjának munkatársait, Erős Klárát, a körmendi karitászcsoport vezetőjét.

Elismerést kapott a pékséget működtető Ramadan Karavidaj, aki a Lenti Plébániai Karitászon keresztül támogatja a nagycsaládosokat hosszú évek óta: mindig annyi pék­süteményt ad, amennyit kérnek, egyszerre akár több száz darabot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában