Jótékonyság

2019.11.22. 07:00

Csokoládéval a gyerekekért Szombathelyen

Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Csokoládé és Kézműves Vásárt a Mák Dóri-DKM Alapítvány. Célja, hogy minél több integrált játszótér épülhessen a rászoruló gyermekek számára.

Polgár Patrícia

A rendezvénynek november 23–24. között a Vas Megyei SZC Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ad otthont. Szombaton 9:00–19:00, vasárnap 9:00–18:00 óra között várják az érdeklődőket. A csaknem harminc árusnál óriási választékban lesznek megvásárolhatók a csokoládék, a bonbonok. A kínálatban méz, gyurmacsoki, diétás és magvas-csokis finomságok, szörpök, lekvárok, sütik, újrahasznosított és egyedi ékszerek, kerámiák, tiszta gyümölcslevek is szerepelnek. Minden termék az árusítók által kézzel készült. Biztosak lehetünk benne, megvásárlásukkal a hazai termelőket támogatjuk, és abban is, hogy ellenőrzött forrásból származó vásárfiához juthatunk. A vásár környezettudatos, így lehetőség szerint vigyenek magukkal egy vászontáskát vagy kosarat.

Mák Dóri fiával, Marton Zsomborral invitál a jótékonysági céllal rendezett vásárra
Fotó: Unger Tamás

A gyermekek számára különteremmel készülnek a rendezvény területén, ahol a Mák Dóri-DKM Alapítvány, a Zonta Club Szombathely és a Kézfogás a Gyermekekért Szociális Egyesület önkéntesei kreatív foglalkozással és játékkal várják a kicsiket.

Az eseményre támogatói jegy megváltása ellenében léphetünk be, amivel az integrált játszóterek létrehozását támogatjuk.

A játszóeszközök beszerzéséhez közösen járulhatunk így hozzá. Az összefogásnak köszönhetően idén az első játszóteret a rumi kastély kis és nagy lakóinak adták át. Csaknem 1500 ember adományából gyűlt rá össze az összeg. Idén a budapesti Csalogány EGYMI részére gyűjtenek, de tervben van a szombathelyi Aranyhíd EGYMI támogatása is.

Ezek is érdekelhetik