Nyílt nap

2019.11.20. 07:00

Együtt a szakképzők, a diákok, a munkáltatók Szentgotthárdon

Újszerű nyílt napot tartottak kedden a Vas Megyei Szakképzési Centrum III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

Tersztyászky Krisztina

Dudás Márió CNS-vezérelt esztergával dolgozik Fotó: VN/TG

Az alkalomra ezúttal a diákok és szüleik mellett a település legjelentősebb ipari és vendéglátó cégeinek képviselőit is meghívták. A tanműhelyek végiglátogatása után partnertalálkozót szerveztek azzal a céllal, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést az önkormányzat, az iskola és a cégek között. Mindegyikük közös érdeke, hogy a nagy munkáltatók jelezhessék valós szakemberigényüket a képzőknek.

Dudás Márió CNS-vezérelt esztergával dolgozik Fotó: VN/TG

Huszár Gábor polgármester és Koszár András alpolgármester, mérnöktanár hangsúlyozta: a városvezetés számára prioritást élvez a szakképzés és az, hogy a helyi vállalatok abban minél nagyobb hangsúlyt kapjanak. Valamennyi résztvevő úgy ítélte meg, hogy a hasonló alkalmakat rendszeressé kell tenni. Konkrét felvetések hangzottak el például a kisfeszültségű képzés igényéről, vagy arról, hogy az önkormányzat kérdőíven gyűjtse össze évente a cégek szükségleteit. Szó esett a készülő szakképzési törvény buktatóiról, a nyelvtudás fontosságáról. Felvetődött: a munkáltatók szívesen vennének oktatástechnikai tréningeket arról, hogyan bánjanak a legújabb generációs munkavállalókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában