Telt házas keresztény könnyűzenei koncert

2019.11.16. 07:00

Ez volt az a nap Szombathelyen

Felekezetek, nemzetek és generációk között vernek hidat közel két évtizede az Ez az a nap! mozgalom rendezvényei. Csütörtökön – ráhangolódva már a 2020. július 18-i, Puskás Stadion-beli jubileumi Ez az a nap! programra –, a roadshow a vasi megyeszékhelyre érkezett.

Vas Népe

Caramel is Istent dicsőítette dalaival

Fotó: Unger Tamás

A keresztény felekezetek – református, evangélikus, katolikus, baptista – összefogásával és támogatásával életre hívott keresztény könnyűzenei koncerten Istent dicsőítették és az evangéliumot hirdették a fellépők a sportházban. Színpadra állt a világhírű Martin Smith és zenekara Angliából, ott volt Noel Richards gitáros-énekes, dicsőítésvezető és olyan népszerű magyar előadók is, mint Caramel, Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László és az Unless zenekar.

A Brenner iskola diákkórusa Pintér Bélával szerepelt. Összesen 1200 ember – a kisgyermekektől a tinédzsereken át az idősekig imádkozott és táncolt, énekelt a fellépőkkel együtt önfeledten.

Caramel is Istent dicsőítette dalaival
Fotó: Unger Tamás

Vas megyén kívül a környező megyékből is sokan érkeztek az estre, amelyen a négy történelmi egyház szombathelyi képviselői – dr. Székely János megyés püspök, Jakab Bálint református lelkész, Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkésznő és Varga László Ottó baptista lelkész – együtt imádkoztak a városért.

 

A nyugat-magyarországi „turné” ma Győrben, jövő héten Magyarország északkeli régiójában folytatódik. 2020-ban a Puskás Stadionba keresztények tízezreit várják majd az egész Kárpát-medencéből – világsztárok lépnek fel és azt hirdetik majd az embereknek, hogy éljék meg az evangéliumot a mindennapjaikban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában