Belső-Mongóliáról

2019.11.01. 07:00

Húsz kanizsais diák vett részt a turisztikai bemutatón Bécsben

Belső-Mongóliával ismerkedtek meg kanizsais diákok az ausztriai fővárosban. A kínai tartomány történelméről, kultúrájáról tájékozódtak első kézből: helyiek meséltek a távol-keleti ország kincseiről, amelyek egyre több turistát vonzanak – Ausztriából is.

Nemes Judit

A szombathelyi KDG-sek az osztrák fővárosban

Fotó: VN/KDG

Gyakori úti célja az iskolásoknak Bécs, nyugati szomszédunk fővárosa: leginkább az adventi időszakban érkeznek csoportok a vásárt és az ahhoz közeli nevezetességeket megcélozva, általában schönbrunni kitérővel. A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium kis csoportja ezúttal az adventi időszakot megelőzően, október közepén látogatott a városba, egy egészen különleges programra: Belső-Mongóliával ismerkedtek meg egy látványos bemutatón.

– Egyik diákunk szülőjének javaslatára szerveztük meg a kirándulást, így jutottunk el abba a patinás bécsi hotelbe, ahol a kínai tartomány népszerűsítése volt a cél – tudtuk meg Ecker Éva némettanárnőtől, aki szervezőként és kísérőként vette ki részét az egynapos útból. Kínát bár egyre több turista keresi fel, leginkább a nagy fal vagy a főváros, Peking csalogatja a látogatókat. Éppen ezért döntöttek úgy ausztriai és kínai turisztikai szervezetek, hogy más tartományokat is népszerűsítenek, beszámolva az attrakciókról.

A szombathelyi KDG-sek az osztrák fővárosban
Fotó: VN/KDG

– Népviseletbe öltözött hölgyek fogadtak minket a bejáratnál, majd terített asztalokhoz kísértek minket. A megvendégelés után kezdődött a szakmai program. Kínai és osztrák szakemberek köszöntötték a megjelenteket, köztük turisztikai vezetőket és minket is. Ezután ismertettek a gazdaságából egy kis szeletet, majd a tartomány földrajzáról, történelméről is beszéltek, kiemelve azokat az emlékeket, látnivalókat, amelyek vonzzák az utazókat – foglalta össze a program szakmai tartalmának lényegét a tanárnő, aki kiemelte, hogy statisztikai adatok is elhangoztak: a korábbi évekhez képest napjainkban 3 százalékkal több osztrák turista vált repülőjegyet Belső-Mongóliába.

Az előadások után zenés-táncos produkciókat adtak elő kínai művészek – ez a programelem nyűgözte le leginkább a középiskolásokat. Újdonság volt ez számukra, mert ők ilyen rendezvényen korábban még nem vettek részt – tette hozzá. A rendezvényt kóstoló zárta: 40-50-féle kínai ételből válogathattak az érdeklődők.

Ám nem csak a kínai tartományról szólt a 9–10. osztályos szombathelyi diákok utazása: megnézték a várost, elgyalogoltak a Hofburgba, a Stephansdomhoz és megkóstolták az „echte osztrák” Sacher-tortát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában