új vezetők

2019.11.13. 07:00

Jól fizető új pozíciók Szombathelyen?

Több városi cég ügyében határozott a legutóbbi közgyűlés. Az új kinevezésekkel kapcsolatban aggályos személyi összefonódásokról beszélt lapunknak Illés Károly, a szombathelyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Vas Népe

Illés Károly aggályosnak tartja a kinevezéseket

Fotó: VN

Két napirendi pontot tárgyalt zárt ülésen az október 30-i első közgyűlés: az egyik döntés eredményeként a Szomhull élére Taoufik Rolandot nevezték ki. Ugyancsak az első közgyűlés döntött arról, hogy az önkormányzati tulajdonú Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője dr. Kovácsné Takács Klaudia legyen.

Illés Károly aggályosnak tartja a kinevezéseket
Fotó: VN

Illés Károly a személyi döntéseket úgy kommentálta: a Szomhull technikai cég, amelynek vezetője eddig a Szova hulladékgazdálkodási üzletágáért felelős vezetője volt jelképes 100 ezer forintért. Taoufik Roland – miközben főállásban továbbra is a Szova alkalmazottja lesz – ugyanezt a pozíciót 600 ezer forintért tölti be.

Dr. Kovácsné Takács Klaudia – ugyancsak 600 ezer forintos fizetéssel – pedig annak a dr. Kovács Elődnek a felesége, aki dr. Nemény András polgármester kabinetvezetője, egyben a közbeszerzési bizottság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában