eredményt hirdettek

2019.11.14. 07:43

Kiállítóhelyek a támogatottak – Vas megyében három

Idén is 370 millió forintra pályázhattak önkormányzatok muzeális intézményeik szakmai fejlesztésére a Kubinyi Ágoston Programban. Eredményt hirdettek: vannak vasi támogatottak is.

Bakos Ágnes

A Kubinyi Ágoston múzeumszakmai fejlesztési programot idén tizenhatodik alkalommal hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az idei fő támogatási cél az állandó kiállítások felújítása vagy létrehozása, a közönségnek eddig nem hozzáférhető műtárgyak bemutatása volt, valamint az ehhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések. Két konstrukcióban döntöttek a támogatásról: a múzeumi szakmai besorolású intézményeknek 270 millió forint, a közérdekű muzeális kiállítóhelyeknek, gyűjteményeknek 100 millió forint keretösszegre pályázhattak.

A múzeumok sorában kettő Vas megyei támogatott szerepel.

Az egyik Szombathely önkormányzata és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, a másik Körmend önkormányzata és a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum. Mindkét intézménynél 30 millió forint volt a támogatási igény. A szombathelyi intézmény 2 millió, a körmendi 10 millió forinttal szerepel a döntési sorban. A Savaria múzeum állandó kiállítás létrehozásának első, a körmendi pedig ugyancsak állandó tárlat hatodik ütemét jelölte célnak.

A másik konstrukcióban, a kiállítóhelyek támogatásában egy Vas megyei szerepel az EMMI most közzétett listájában: Szentgotthárd önkormányzata. A Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Gyűjtemény csaknem 4 millió forintos kiállításfejlesztési tervéhez a megítélt támogatás 2 millió forint – látható a dokumentumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában