Jubilál a magyar intézet

2019.11.11. 07:00

Makovecz Imre szellemi hagyatékát ápolja a Héttorony Fesztivál

A következő napokban több nagyszabású, magyar vonatkozású rendezvény is okot ad arra, hogy a szlovéniai Lendvára látogassunk.

Tersztyánszky Krisztina

Jövő hétfőn Lendván lép fel a Vujicsics együttes

Fotó: Vas Népe

Huszonöt éve jött létre a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet. A jubileumot november 15-én, pénteken 19 órakor nagyszabású gálaműsorral ünneplik a Lendvai Színház- és Hangversenyteremben. A köszöntők sorában felszólal Marton Ferenc, a Vas megyei közgyűlés alelnöke is. A kulturális műsorban színpadra lépnek a muravidéki magyar népdalkörök, az Új Muravidék és a Pünkösdi Rózsa Citeraegyüttes, a Muravidék Néptáncegyüttes, a Szentlászlói Néptánccsoport, az Ividó Tánccsoport, Cojhter Luka és Koša Peter zenészek, Kološa Tanja és Šetar Lucija énekesek, valamint a muravidéki fiatalok.

Jövő hétfőn Lendván lép fel a Vujicsics együttes
Fotó: Vas Népe

Jövő hétfőn ugyancsak a színház ad otthont a Héttorony Fesztiválnak. Itt a helyszín kap különleges hangsúlyt, hiszen a rendezvénysorozat minden évben a Makovecz Imre által épített, mintegy tucatnyi emblematikus épülethez kötődik. Az építész szellemi hagyatékát ápoló program gerincét a világzene, a népzene és az építészet alkotja. 18.30-kor építészeti kiállítás nyílik az előtérben. 19 órától a Vujicsics együttes, 20 órától a Mostar Sevdah Reunion zenekar lép fel.

A nyelvészet iránt érdeklődőknek november 13-án, szerdán érdemes ellátogatniuk Lendvára. A Bánffy Központban 18 órakor dr. Zágorec-Csuka Judit mutatja be Nyelvi mozaikok a muravidéki magyar nyelvben című tanulmánykötetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában