Liba és lámpás

2019.11.12. 07:00

Márton-napot ünnepeltek a jánosháziak

Sokan csatlakoztak a Márton-napi menethez, illetve imádságos hívek a szentmise után tegnap. Barátságkifli várta, aztán libazsíros kenyér és forró tea melegítette fel a felvonulókat.

Bakos Ágnes

Sokan részt vettek Jánosházán Márton megünneplésében tegnap este, mindenki lámpással érkezett

Fotó: Horváth Balázs

Szentmisével kezdődött idén is a Márton-ünnep Jánosházán, aztán a hagyományoknak megfelelően keresztbe a városon, a templomtól a Mária-kerten át a művelődési házig sétáltak és énekeltek. Fényt adott a menet a Márton-napi este sötétjébe, hallgattak ugyanis a szervezők felhívására az érdeklődők, mindenki hozott magával lámpást. Több gyerek már az iskolában készült november 11. estéjére: színes lámpásokat alkottak dél­előtt, hogy legyen mivel világítani a felvonuláson. Egy befőttesüveg is remek lámpás: akár libát mintáz a festett oldala, akár csak fehér fényt ad.

Sokan részt vettek Jánosházán Márton megünneplésében tegnap este, mindenki lámpással érkezett
Fotó: Horváth Balázs

 

A Mária-kertben meg­álló volt idén is: barátságkiflit, ezúttal vaníliásat osztottak a szervezők, szívesen fogadták az ünneplők, kicsik és nagyobbak, akik hármas-négyes sorokba rendeződve járták be a várost Tokár János atya vezetésével. Pontosított az atya: – Nem felvonulók vagyunk, hanem imádságos hívek.

A művelődési otthon munkatársai felkészülten várták a résztvevőket: libazsíros kenyeret és forró teát kínáltak, hogy felmelegedhessenek a Mártont ünneplők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában