Álom

2019.11.21. 15:47

Régi vágya teljesült Király Gábornak

Eddig az aktív labdarúgó pályafutása gátolta meg a 108-szoros válogatott kapust, hogy csatlakozzon a klubhoz.

vaol.hu

Fotó: kiralygabor.eu

Király Gábor hivatalos weboldalán számolt be róla, hogy az elmúlt hétvégén részt vett a Mini Club Hungary hagyományos évadzáró találkozóján. A Szombathelyi Haladás idén visszavonult kapusáról tudni lehet, hogy hatalmas rajongója a Mini Coopereknek, sőt közel húsz éve tulajdonosa is egynek, amit hatalmas becsben tart. Aki figyelmesen jár Szombathely utcáin, már biztosan látta az egyedi rendszámú sötétkék járgányt Királlyal a fedélzeten.

Fotók: kiralygabor.eu

- Régóta szerettem volna csatlakozni a Mini Club Hungary-hez, de aktív labdarúgó pályafutásom alatt nem tudtam részese lenni a klubéletnek, bár már 2004-ben felvettem a kapcsolatot, az akkori alapító elnök Király Ferenccel – kezdte beszámolóját Király Gábor. – 2017 nyarán meglátogatottak a minisek Szombathelyen, kaptam tőlük egy örökös tiszteletbeli tagságot, én pedig megígértem, hogy pályafutásom lezárultával csatlakozom hozzájuk. Így a hétvégi, 2019-es évadzáró rendezvény számomra a Mini klubéletet nyitó rendezvényt jelentette. A Mini gyártása most 60 éves, a Mini Club Hungary pedig 30 éves, így a kettős jubileum okán Tahitótfaluban találkoztunk, a mini emlékhelynél. Amikor a Mini Cooper Classic gyártása befejeződött és az utolsó kocsi kigördült az autógyárból, akkor állítottak itt egy keresztet. A megújított keresztnél kezdődött egy megemlékezéssel a program, majd a Mini karaván (több, mint 30 autó) a Visegrádi hegy felé vette az irányt. Ott egy befűtött vendégházban ebédeltünk, beszélgettünk és egy az évet lezáró képes beszámoló is elhangzott – zárta szavait a legendás kapus, aki hozzátette, hogy már alig várja a tavaszi folytatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában