Jótékonyság

2019.11.26. 07:00

Segítünk a karácsonyi angyaloknak – A gyerekek távirányítós autóra, „simogatós” párnára vágynak

A Vas Népe bekapcsolódik abba a jótékonysági akcióba, amely vasi gyermekotthonokban élőknek szeretne boldog perceket szerezni. Olvasóink segítségét várjuk.

Merklin Tímea

Nagy örömet szerezhetünk Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Lapunk a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Segíts a karácsonyi angyaloknak ötletének kíván támogatást adni a sajtónyilvánossággal. Hasonló akció tavaly is volt, iskolai osztályoktól kaptak a gyerekek olyan ajándékokat, amilyenekre vágytak. Például a 9 éves Robika távirányítós autót kapott, a 4 éves Dominik Mi Micsoda? könyveket, a 16 éves Lilla megkaphatta álmai kozmetikai készletét.

Idén együtt keressük azokat az iskolai és más intézményi közösségeket, szervezeteket, alapítványokat, magánszemélyeket, akik vállalnak egyet-egyet a kívánságlista teljesítéséből. Az ötleteket a Vas megyei állami gondozott gyermekek és fiatal felnőttek adják óhajaik megfogalmazásával. Dr. Magyarné Takács Andrea növendékügyi előadótól megtudtuk: a kislányok jellemzően ruhácskákat kérnek, „simogatós” párnát, amely ide-oda simítással más-más képet mutat, a kisfiúk a távirányítós autóktól lennének elbűvölve. A nagyobbaknak az is tetszene, ha ajándékutalványt kapnának.

Jelentkezni a [email protected] e-mail-­címen lehet, 2019. november 30-ig. A jelentkező vállalja, hogy az intézmény által kiküldött kívánság alapján beszerzi azokat az ajándékokat, amelyeket a gyermek szeretne karácsonyra (például: István, 8 éves, kisvasút). Az átadásra ünnepélyes körülmények között kerül sor.

Nagy örömet szerezhetünk Fotó: Szendi Péter

Aki helyzete miatt nem tudja beszerezni az ajándékot, támogatását „vasi karácsony” megjegyzéssel átutalhatja a Pro Juventute közhasznú Egyesület 11747006-20170356 számú számlaszámára. Akik nem tudnak e-mailben jelentkezni, támogatási szándékukat bejelenthetik a Vas Népe városi ügyfélszolgálati irodáiban is, elérhetőségük megadásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában