Kétszáz családnak segít az önkormányzat

2019.11.30. 11:30

Tűzifát osztanak: senki ne fázzon a télen!

Az önkormányzat az idén is kályhakész tűzifát ad a szociálisan rászoruló családoknak. A darabolt, hasított fát a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. (FÉHE) közfoglalkoztatottjai dolgozzák fel és szállítják ki az önkormányzat által megadott címekre.

Tóth Kata

Balassa Imre, Németh Klára, dr. László Győző és dr. Nemény András a sajtótájékoztatón

Fotó: Szendi Péter

Németh Klára ügyvezető a FÉHE Kolozsvár úti telephelyén tegnap elmondta, évek óta szervezetük végzi a szociális tűzifa feldolgozását és kiszállítását a megyeszékhelyen. A rönköket közfoglalkoztatottjaik hozzák kályhakész állapotba – legalább húszan dolgoznak ezen hetek óta.

Két köbméter tűzifát tudnak adni a rászorulóknak, kétszáznál több család részesül az idén a felajánlásból, és naponta nyolc családnak tudják eljuttatni az adott mennyiséget. Hozzátette még, hogy az idén is a Szombathelyi Erdészeti Zrt. ajánlotta fel a tűzifát, de sokszor kerül hozzájuk olyan faanyag is, amit útfelújításokon termelnek ki. Igyekeznek még az idén mindenkinek eljuttatni az adományt, ebben türelmet kért az ügyvezető.

Balassa Imre, Németh Klára, dr. László Győző és dr. Nemény András
a sajtótájékoztatón

Beszélt arról is, hogy a közfoglalkoztatottak papírbrikettet is állítanak elő a különböző intézmények által felajánlott kartondobozokból, irodai hulladékból, ezeket ledarálva. A papírbrikett tüzelőértéke nem olyan magas, de életmentő lehet – ezeket az adagokat is ilyenkor viszik házhoz.

Dr. Nemény András polgármester a sajtótájékoztatón szakszerűnek és körültekintőnek nevezte a FÉHE Kft. munkáját. Úgy fogalmazott: az önkormányzatnak elsődleges feladata, hogy ne becsukja a szemét, hanem támogassa a nélkülözőket.

A területért felelős alpolgármester, dr. László Győző megköszönte a FÉHE áldozatos munkáját és a felajánlásokat. Első alkalommal kap az említett módon tűzifát Pálfi Attila. Az önkormányzati bérlakásban egyedül élő férfi azt mondta, máskülönben nem tudná finanszírozni a fűtést, neki a két köbméter fa egész télen kitart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában