Öten pályáztak

2019.12.12. 20:21

Átadták a Petz-ösztöndíjakat Szombathelyen

Kiemelkedő teljesítményű, ám nehéz szociális helyzetű szombathelyi diákoknak ítélik oda 2005 óta a Petz Gyula-ösztöndíjat. A városházán csütörtökön adták át a támogatást.

Tóth Kata

Az idei díjazottak a városházán

Fotó: Unger Tamás

A 2003-ban elhunyt Petz Gyula 1992-ben végrendelkezett: teljes vagyonát Szombathely önkormányzatára hagyta. Azt kérte, a hagyatékát fordítsák alapítványi célra, támogassanak belőle legalább húsz éven át olyan általános és középiskolás diákokat, akiknek a tanulás anyagi nehézséget okoz. Azért, hogy a néhai szombathelyi mérnök végakarata teljesülhessen, az önkormányzat a tanulmányi ösztöndíj odaítéléséről szóló rendeletét kiegészítette a Petz-ösztöndíjjal. Az idén öten pályáztak, mind elnyerték a támogatást. A végrendeleti végrehajtót képviselve dr. Horváth Ákos Milán ügyvéd ismertette az ösztöndíj történetét.

Az idei díjazottak a városházán
Fotó: Unger Tamás

Csütörtökön a városházán vették át a diákok jutalmukat, fejenként 62 500 forintot. Az idei Petz-ösztöndíjasok: Dubszki Martin, a Dési-iskola; Forgács Kármen, a Bercsényi-iskola; Virág Alexa, a Derkovits-iskola, valamint Balikó Georgina és Kacsó Szabolcs, a Váci-­iskola tanulói.

Dr. Nemény András polgármester megköszönte a gyerekek egész éves munkáját, a város büszke rájuk, mondta. Dr. László Győző alpolgármester pohárköszöntőt mondott az ünnepségen. Az Oladi-iskolából Gumiller Csanád egy Kosztolányi-verssel; Kiss Anna, a Bartók Béla Zeneiskola növendéke gitárjátékával szerzett szép perceket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában