nem lehet elég korán kezdeni

2019.12.01. 07:00

Az egészség nem kiadás, befektetés

Az egészségfejlesztés és annak megőrzése témában tartott pedagógiai szakmai napot a Sárvári Csicsergő Óvoda, mint a Magyar Vöröskereszt bázisóvodája „Az egészséged befektetés, nem pedig kiadás” mottóval.

Pajor András

Dr. Fehér Áron a táplálkozás okozta betegségekről beszélt

Fotó: Pajor András

A Vöröskereszt 2010-ben indította útjára a Bázisovi programot, amely a humanitárius értékek és tevékenységek terjesztését célozza az óvodai közösségek körében. Országszerte több mint 70 óvoda csatlakozott eddig a szakmai hálózathoz.

A sárvári rendezvényen Iszak Csilla természetgyógyász a különböző gyógynövények alkalmazási lehetőségeiről adott tájékoztatást, kezdetként javasolva a gyógyteák jótékony hatásaival való megismerkedést.

Dr. Fehér Áron a táplálkozás okozta betegségekről beszélt
Fotó: Pajor András

Ezt követően dr. Fehér Áron orvos a táplálkozás okozta betegségekről beszélt, kiemelve, hogy a fiatalkori 1-es típusú cukorbetegség ismeretanyaga és megítélése is sokat változott az elmúlt időszakban.

A program kísérőrendezvényeként Antal Emese dietetikus, szociológus pedig Gyermek az asztalnál című könyvét ismertette, mely az egészséges, ugyanakkor örömteli étkezés kialakításához a szülőknek és a nevelőknek ad kézzelfogható tanácsokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában