éjszakai gyalogos zarándoklat

2019.12.16. 11:30

Boldog Brenner János útját járták végig

A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület az idén tizedik alkalommal szervezte meg az éjszakai gyalogos zarándoklatot Boldog Brenner János emlékére.

Tersztyánszky Krisztina

Székely János ereklyét ajándékozott a máriaújfalui templomnak Fotó: SZP

Fotó: © Szendi Péter

A szentgotthárdi és távolabbról érkezett hívek fáklyákkal vonulva látogatták végig a vértanú utolsó napjának helyszíneit. Elsőként a máriaújfalui Szent Péter és Pál-templomban emlékeztek, ahol Udvardy György veszprémi érsek vezette a litániát. Székely János megyés püspök Boldog Brenner János-ereklyét ajándékozott a templomnak.

Székely János ereklyét ajándékozott a máriaújfalui templomnak
Fotó: SZP

Dr. Sütő Ferenc, a városrész képviselője ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy János atya most, földi maradványainak egy részével, csontereklyéjének elhelyezésével újra visszatért a máriaújfalui hívőközösségbe. A továbbiakban a rábakethelyi templomba vitt a zarándokok útja, ahol az érsek szentbeszédében arról beszélt, hogy akinek saját életében Jézus tanításai érvényesülnek, az Krisztushoz hasonlóvá formálódik.

A hívek a továbbiakban ­János atya utolsó útján elza­rándokoltak a Jó Pásztor kápolnáig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában