Értelmi fogyatékkal élők hozták el műsorukat

2019.12.18. 07:00

Csilingelő ünnepvárás a Gömbsátorban Szombathelyen

Az Értelmi Fogyatékkal Élők Országos Érdekvédelmi Szervezete (ÉFOÉSZ), hozta el Csilingelő karácsonyvárás című műsorát a Fő téri Gömbsátorba.

Gyöngyössy Péter

Karácsonyi műsor az egyesülettől Fotó: Horváth Balázs

A szombathelyi Fő téren felállított Gömbsátrat hamar belakták a különböző csoportok. Nótakörök, betlehemesek, kisebb nagyobb zenekarok, gimnáziumi színjátszók adják egymásnak a kilincset. Hétfőn az ÉFOÉSZ vasi egyesülete mutatta be Csilingelő karácsonyvárás című műsorát. Ha a sátoron kívül hallgatjuk, a műsor nem különbözött az ilyenkor „szokásos” előadásoktól.

Karácsonyi műsor az egyesülettől Fotó: Horváth Balázs

A résztvevők énekeltek, verset mondtak, történetet olvastak fel, és csengőkkel karácsonyi dallamokat adtak elő. De egy elhangzott vers ezerszeres erővel talál be, ha tudjuk: egy autista fiatal mondja, és a megszokott karácsonyi ének is másként hat, amikor egy Down-szindrómás hölgy adja elő, arról nem is beszélve, hogy milyen értékű egy tánckoreográfia, amikor egy mozgássérült is benne van.

Sarlainé Albert Lívia elmondta: az egyesület 58 fő fogyatékkal élő számára tart fenn napközit. A napköziből 11 fiatal lépett fel a műsorban, felkészítőjük Szokolné Golner Melinda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában