falusi gasztro élmény

2019.12.03. 07:00

Hurka-kolbász buli Csehimindszenten

Egy a helyi önkormányzat által benyújtott és elnyert pályázatnak köszönhetően látvány disznóvágást, hurka- és kolbásztöltést tartottak a közelmúltban. A rendezvény a „Hurka-kolbász buli” nevet kapta, amelynek alkalmából már kora reggel összegyűlt a falu apraja-nagyja.

Civil/Gaálné Pápai Viktória

A disznóvágást követően a helyi asszonyok és urak szorgos kezei által sokrétű lakoma került az asztalokra. Készült toros káposzta, sült kolbász és hurka, minden, ami szem-szájnak ingere. A Mindszenty Emlékház udvarán álló kemencében sült húst készített egy kisebb, lelkes csapat.

 

Az összehangolt közös munka, és a kora délutáni közös ebéd élménydússá tette az együtt töltött időt a résztvevők számára. Ez az egész napos program – úgy tűnik – új hagyományt teremt Csehimindszenten. „A jövő évben is megismételjük november utolsó szombatján”-így búcsúzott Fukszberger Imre polgármester a sikeres rendezvény végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában