Alternatív megoldások

2019.12.18. 07:00

Kevesebb autót helyeztek forgalomba az idén, mint a múlt évben

Kevesebb autó került az utakra 2019-ben nyugati szomszédunknál, mint az azt megelőző év hasonló időszakában: idén novemberben 1,4 százalékkal, januártól novemberig pedig összesen 4,7 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma Ausztriában – közölte az osztrák statisztikai hivatal jelentésére hivatkozva a távirati iroda.

VN/MTI

Kevesebb autó került az utakra, de több az alternatív meghajtású autó Illusztráció: Shutterstock

Idén novemberben mintegy 23 ezer 300 személyautót helyeztek forgalomba Ausztriában. Bár ez sem kevés, mégis elmarad 1,4 százalékkal az egy évvel korábbi adatoktól – közölte az osztrák statisztikai hivatal jelentését az MTI. Tájékoztattak arról is, hogy januártól októberig 306,7 ezer személyautót helyeztek forgalomba, 4,7 százalékkal kevesebbet, mint 2018 azonos időszakában. Adatsoraikban szerepeltek az alternatív hajtású új gépkocsik számára vonatkozó adatok is: az utakra került darabszámuk az előző évihez képest 51,7 százalékkal 23,7 ezerre, részarányuk pedig 2,9 százalékponttal 7,8 százalékra emelkedett az év első tizenegy hónapjában.

Kevesebb autó került az utakra, de több az alternatív meghajtású autó Illusztráció: Shutterstock

Az alternatív hajtású személygépkocsik közül 46,6 százalék volt benzin-elektromos hibrid, 36 százalék teljesen elektromos meghajtású, 15,1 százaléka pedig dízel-elektromos hibrid. A forgalomba helyezett benzinmotoros autók száma a statisztikai adatok szerint 5 százalékkal, a dízelmotorosoké 11,1 százalékkal lett kevesebb az év első tizenegy hónapjában. A benzintoros személygépkocsik 54 százalékkal, a dízelesek 38,2 százalékát adták a forgalomba helyezéseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában