87-es

2019.12.23. 07:00

Kőszeg–Szombathely gyorsforgalmi

A kőszegi közlekedésfejlesztési projektek, köztük a 87-es főút Kőszeg–Szombathely közötti szakaszának fejlesztése is téma volt a legutóbbi közmeghallgatáson.

Vas Népe

A 87-es főút Kőszeg és Szombathely közti fejlesztése

Fotó: Ohr Tibor

A Jurisics-vár lovagtermében Sopár Márton, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektvezetője beszélt az előkészületekről. 2021-ben kaphat építési engedélyt az a 2x2 sávos – fizikai elválasztással létesítendő – új út, amely Kőszeget köti össze a megyeszékhellyel.

Ennek folytatása lesz az a 2x1 sávos, mintegy öt kilométeres szakasz, amely Kőszeget elkerülve tovább vezet a határátkelőhöz. A tervezett útvonal 14 kilométeren teljesen elkerüli a két város közti kistelepüléseket. Szombathely és Kőszeg között várhatóan 110 km/óra sebességgel utazhatunk, az átjárást több felüljáróval oldják meg.

 

A 2x1 sávos, Kőszeget kerülő szakaszon 90-es korlátozás lesz, és szintbeli kereszteződések épülnek. Az elsődleges nyomvonalat már kijelölték, elkészült a tanulmányterv és a környezetvédelmi hatásvizsgálat is. Básthy Béla polgármester bejelentette: a nyomvonalról nagyméretű térkép kifüggesztését tervezi a városházán, bárki megnézheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában