Új óvodai konyha is szerepel a tervek között

2019.12.17. 21:15

Polgármesteri leltár az elmúlt esztendőről

Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester részben megújult képviselő-testülettel állt a lakosság elé Szentpéterfan az évet értékelő közmeghallgatáson.

Civil/László Antal

Dr. Linhárt Gábor jegyző és Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester Fotó: Civil/László Antal

Beszámolójában összefoglalta a 2019-ben megvalósult beruházásokat, valamint a folyamatban levő munkálatokat, a benyújtott, de parkolópályára tett pályázatokat. Kiemelten említette a hivatali épület nagyrészt pályázati forrásból megvalósult felújítását, a minibölcsőde létrehozását és bútorozását, amely immár hat, jövőbeli reménységet gondoz, és várhatóan jövő év elején már telt házzal fog üzemelni. Megvalósult a Pinka-parti pihenőhely, felújítás alatt az óvodaudvar, közvilágítás került a tavaly átadott új orvosi rendelő elé. Parkosítás folyt a falu központjában, amit a jövő év első felében fejeznek be. Szabadtéri sportparkot alakítanak ki az iskola közelében. Beszerzés alatt áll egy rézsűs vágóval felszerelt traktor, amely a falu zöld területeinek gondozásában jelent nagy könnyítést. Az önkéntes tűzoltók egy aggregátort és egy szivattyút kaptak feladataik ellátáshoz.

Dr. Linhárt Gábor jegyző és Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester
Fotó: Civil/László Antal

A jövő feladatai között szerepel járdafelújítás, pályázati forrás esetén közellátást is biztosító új óvodai konyha, a kultúrház szigetelése és tetőfelújítása. Tárgyalások folynak önkormányzati ingatlanok értékesítéséről, ami végre a sok év óta enyészetnek adott határőr őrs hasznosítására is lehetőséget ad.

Az önkormányzat támogatta a falu kulturális értékeit és hagyományait őrző civil szervezeteket, a diákokat, nyugdíjasokat.

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a falu gondjainak megoldásához, a faluközösség életének színesítéséhez, kiemelten a helyi vállalkozóknak, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzatnak, valamennyi civil szervezetnek, a hivatal apparátusának és a képviselő-testületnek.

Civil/László Antal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában