KÜLDJÖN KÉPET ÖN IS!

2019.12.02. 07:00

Régi idők karácsonya – Retro karácsonyfák és díszek

Mindannyiunk emlékében él az első alkalom, amikor a család nekiállt otthon fát díszíteni karácsony előestéjén.

vaol.hu

Minden gyermek számára a saját karácsonyfája a legszebb és a legegyedibb. Azonban negyven-harminc, akár húsz éve is még nem volt ekkora kínálat a díszekből.

Nálunk is megvoltak a kötelező elemek. A piros, zöld, kék üveggömbök, amelyek olyan könnyen törtek, és amelyekre minden háztartás úgy vigyázott, akár a nagymama kétszáz éves herendi étkészletére, az izzósorok (amelyek szigorúan sorosan voltak kötve, és égett rajtuk évről-évre egyre kevesebb égő) és az ezüst és piros színű boára.

Boa

És végül, de nem utolsósorban, a fa ékköve, a csúcsdísz, amely szigorúan utoljára kerülhetett fel a fára, és gyermekként áhítatosan bámultuk, ahogy édesapánk felteszi a karácsonyfa tetejére.

Most arra kérjük olvasóinkat, küldjék el nekünk fotóikat a legszebb gyermekkori karácsonyfáikról és díszeikről! Várjuk a képeket a legszebb retro fákról, nagymama csúcsdíszeiről, és festett üveggömbjeiről a [email protected] e-mail címre.

A beküldött képeket pedig karácsony előtt galériába rendezzük, így együtt nosztalgiázhatunk, leshetünk el ötleteket a közeledő ünnepre és mutathatjuk meg gyermekeinknek, hogy régen is a mi fánk volt a legszebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában