életet mentenek

2019.12.24. 07:00

Rekordrészvétellel zárt a retró véradás

Népszerű volt a karácsony előtti retró véradás: a korábbi években tapasztaltnál többen érkeztek a vérellátóba, hogy hozzájáruljanak az ünnepek alatti folyamatos ellátás biztosításához.

Nemes Judit

Pénzes Ágnes negyedszer adott vért, ezzel ő is hozzájárult az ünnepek zavartalan vérellátásához

Fotó: Horváth Balázs

Hosszú sor várt tegnap a Terü­leti Vérellátó Intézetben: a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete idén is fogadta azokat, akik véradásukkal az ünnepek idejére hozzájárultak a vérkészletek feltöltéséhez. 10 órakor kezdték a véradást a dr. István Lajos körúti épületben, dél környékén is segíteni szándékozók sora kígyózott a folyosón: volt, hogy húszan várták sorra kerülésüket. Családias hangulatban fogadták a helyszínen a véradókat: a több évtizedes hagyománynak megfelelően sörrel, virslivel kínálták az önkénteseket.

Pénzes Ágnes negyedszer adott vért, ezzel ő is hozzájárult az ünnepek zavartalan vérellátásához
Fotó: Horváth Balázs

Most a harmincas éveikben járó fiatalok jelentek meg nagyobb számban a véradáson, jócskán felülmúlva az időseket. Munkahelyi kollégák kis csapatai és családok is érkeztek: a gyermekek türelmesen vártak szüleikre, amíg levették édesanyjuktól, édesapjuktól a szükséges vérmennyiséget. A retró véradáson körülbelül százan jelentek meg, ezzel az idei év véradószámban maga mögé utasítja a megelőző években tapasztalt részvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában