A Vörösmarty-gimi nyerte az iskolák versenyét

2019.12.17. 07:00

Sajtó és tanulás: Szabó Janáé lett a Vas Népe Aranytolla

Lezárult a Sajtó és Tanulás (SÉTA) program őszi kurzusa: a Vas Népe Aranytoll díja Körmendre, az iskolai különdíj Szentgotthárdra került.

Nagy Ildikó

Kiadónk Sajtó és tanulás (Séta) címmel, több mint egy évtizede elindított médiapedagógia programjához idén ősszel nyolc Vas megyei középiskola csatlakozott. A diákok tanórai vagy szakköri keretek között ismerkedtek a média, azon belül a nyomtatott sajtó világával. Az ügyesebbek írtak is: olvasóink négy héten keresztül, hetente egy oldalon – és a vaol.hu Séta-tér oldalon – találhatták meg a diákok írásait.

Őszinte, személyes hangvétel

Az őszi kurzus végén értékeltünk, és a zsűri döntése alapján a Vas Népe Aranytoll díját Szabó Jana, a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium 9. a osztályos tanulója kapja A testvér a legnagyobb ajándék című írásáért. Jana 14 éves koráig egyke volt, és mindig irigykedve nézett a testvérpárokra. „Vágytam arra, hogy egyszer majd én is veszekedhessek valakivel, néhány év elteltével pedig, visszagondolva a nehéz időszakokra, együtt nevethessünk rajta” – írta Jana, aki 14 éves korában tudta meg, hogy kistestvére születik. Ezzel kapcsolatos örömét, boldogságát és kételyeit „írta ki magából” – őszinte, személyes hangvételű írásával érdemelte ki az Aranytoll díjat.

Szabó Jana 14 évesen kapta meg a legnagyobb ajándékot: megtudta, hogy testvére születik Fotó: VN/SZB

 

Második és harmadik helyezett

Második helyezett lett Haraszti Dorottya, a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola 11. a osztályos tanulója, aki Dragomán György íróval készített interjút a Sétatér oldalra.

Illés Noémi, a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium 11. g osztályos tanulója lett a harmadik helyezett, ő arról értekezett írásában, hogy vajon börtön-e vagy Kánaán az iskola.

Vörösmarty Gimi nyert

A programban részt vevő iskolák közötti versenyt a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium nyerte. Gratulálunk a díjazottaknak, akik a napokban szerkesztőségünkben átvehetik ajándékaikat.

Az őszi Séta program összes cikkét Séta-Tér oldalunkon olvashatja: SÉTA-TÉR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában