Kárpátaljára küldenek több száz csomagot

2019.12.12. 07:00

Üzeneteket is tettek a dobozokba az ismeretleneknek a szombathelyi bolyaisok

Csütörtök hajnalban elindult a kis teherautó a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium ajándékaival Kárpátaljára, 441 cipősdoboznyi ajándékot küldenek a testvériskolába.

Merklin Tímea

Imre Marcell és Stankovics Márk a testvériskolának szánt csomagok előtt

Fotó: Cseh Gábor

Az aknaszlatinai Bolyai János Középiskola tanárainak és diákjainak, valamint az ottani óvodásoknak készítettek ajándékcsomagokat a szombathelyi bolyaisok: írószert, könyveket, ruhákat, édességet, és személyes üzenetet is tettek a dobozokba, mindenkinek saját titka, hogy mit, általánosságban annyit lehet tudni, hogy ünnepváró, szeretetteljes, szép gondolatokat az ismeretlen gyerekeknek és felnőtteknek, akikre jó szívvel gondolnak.

Imre Marcell és Stankovics Márk a testvériskolának szánt csomagok előtt
Fotó: Cseh Gábor

– Az ajándékozás gondolata az egész iskolát megmozgatta, a 441 doboz elkészülte erős szándékot, közös gondolkodást mutat – mondta Kukor Ferenc, a Bolyai-iskola igazgató-helyettese. – Volt olyan osztály, ahol lemondtak egymás megajándékozásáról, és felajánlották az erre szánt összeget a kárpátaljai diákok ajándékára. A nagyszámú adományból jut a helyi magyar óvodásoknak és a nevelőotthonban fogyatékkal élő kicsiknek is. A jövő héten a kilencedikesek az Aranyhíd-intézménybe, a gencsapáti nevelőotthonba és a Vakok és Gyengénlátók Intézetébe is ellátogatnak adományaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában