A legjobb tizenhat között

2020.01.23. 07:00

A gencsi Kópic is fellép a Gyermek-néptáncantológián

A Kópic néptáncegyüttes is meghívást kapott az idei Gyermek-néptáncantológiára. A rangos eseményre minden évben a regionális minősítő fesztiválok legjobbjait válogatják be. Jövő vasárnap lépnek fel a Szegedi Nemzeti Színházban megrendezendő gálán.

Gyöngyössy Péter

Jutalom számukra ez a szereplés Fotó: VN/Kópic néptáncegyüttes

A Kópic néptáncegyüttes 2012 táján alakult: Spiegel Zoltán és Spiegel Szabó Viktória művészeti vezetők akkor 10–11 éves gyerekeknek indítottak kezdő csoportot. Azóta a kisfiúk és kislányok felcseperedtek, ügyes táncosokká váltak.

Jutalom számukra ez a szereplés Fotó: VN/Kópic néptáncegyüttes

– A Kópicban jelenleg 21 fiatal táncol – tudjuk meg Spie­gel Szabó Viktóriától. – Az intézményi hátteret a gencsapáti művelődési ház adja. Tavaly májusban felcsíki (székely) táncokkal léptünk fel a büki XVII. Szivárvány gyermek-néptáncfesztiválon, ahol kiemelt arany minősítést kaptunk. Nemrég jött a hír, hogy meghívást kaptunk a Gyermek-néptáncantológiára. Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület idén Szegeden rendezi a kétnapos, rangos eseményt. Ez egyfajta jutalom az ország legjobb 16 kiválasztott csoportjának – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában