Az időjárás sem kedvezett az attrakciónak

2020.01.06. 07:00

Bontják az óriáskereket: elmaradt a várt siker

Az óráskerék itt-tartózkodását az adventi időszakra tervezte a városvezetés, így Vízkereszt napján neki is látnak lebontani a monstrumot.

Polgár Patrícia

A kerék üzemeltetője, Horváth Mihályné kérdésünkre elmondta: az eszköz nem hozta meg a várt népszerűséget. Ezért részben az időjárást okolja, ugyanis több olyan nap is volt – köztük az aranyvasárnap, amikor a legnagyobb forgalmat várták volna –, amit elmosott az eső. Másrészt azt mondta, bár hosszabb időre nem érdemes egy fix helyen üzemeltetni az óriáskereket, mégis két-három hónap szükséges ahhoz, hogy abszolút nyereséges legyen egy kitelepülés, hiszen logisztikára és alkalmazottakra is kell költeni. Összességében mégis pozitívan nyugtázta az elmúlt hat hetet.

Háromszor

Az üzemeltető mindenkinek azt szokta tanácsolni, hogy háromszor üljön fel a kerékre: egyszer nappal, hogy megcsodálhassa, milyen messze belátni odafentről a tájat, egyszer naplementében és egyszer sötétedés után – akkor lehet a város fényeiben gyönyörködni.

A legnépszerűbbek a hétvégi napok voltak, de sokan éltek a Mikulás-napi akcióval is. Ezen kívül is számos kedvezménnyel kedveskedtek a tulajdonosok: nagy örömet szerzett számukra, hogy közel ezer ember ünnepét tehették szebbé azzal, hogy ingyen jegyeket ajándékoztak nekik. Voltak köztük iskolás csoportok, rászoruló és fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek.

 

Emlékezetes pillanatok

Emlékezetes pillanatokból sem volt hiány: boldogan biztosítottak helyet az Ocho Macho zenekar klipforgatásához, és segítettek annak az öt fiatalembernek, akik megkeresték őket azzal, hogy az óriáskeréken szeretnék megkérni párjuk kezét. Fotóst, zenét és azt biztosították számukra, hogy ketten ülhessenek egy fülkébe, sőt még a jegyek árát sem kérték el tőlük.

Megtaláltuk Németh Pétert, aki elsőnek kérte meg barátnője kezét a magasban. – Zalaszentgrótról érkeztünk, egy éve és két hónapja vagyunk együtt. Hónapok óta terveztem a lánykérést, a párom pedig mondta, hogy még sosem ült óriáskeréken, így kaptam az alkalmon – osztotta meg lapunkkal történetüket a fiú. Szólt arról is, hogy bár még csak alig 20 évesek, mindketten biztosak a dolgukban: szeretnének már a nyáron összeházasodni, és közös gyermeket is terveznek.

Szombathelyen először

Horváth Mihályné arról is tájékoztatott, hogy az óriáskereket Szombathelyen szerelték össze először. Egy ajkai lakatos cég készítette, szinte kizárólag magyar alkatrészekből – ez fontos számukra. Megyeszékhelyünk után márciustól valószínűleg Zalaegerszegre kerül majd a kerék, ahol egészen júniusig fog állni. Nyáron valahol a Balaton partján szeretnék üzemeltetni.

A nyitáskor a városvezetés azt ígérte, ha tetszik a szombathelyieknek, 2020-ban is visszahívják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában