fokozott ellenőrzés

2020.01.08. 07:00

Bükön parkol? Nézze meg, hol várakozik!

Egyre több a lakossági panasz a szabálytalan parkolások miatt Bükön, ezért januártól folyamatosan és fokozottan ellenőrzik a helyi parkolási rendelet előírásainak betartását.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay.com

Tilos közlekedni, megállni vagy várakozni zöldterületen, gyepfelületen – ezt is érdemes szem előtt tartani a helyieknek és az oda érkezőknek Bükön. A 3,5 tonnát meghaladó teherbírású gépkocsi és munkagép közterületen 4 óránál hosszabb ideig nem parkolhat, kivéve a kijelölt tehergépkocsi-parkoló területét – ezt is ellenőrzik a városban, ugyanis több lakossági panaszt kapott a hivatal szabálytalan parkolások miatt.

Dr. Tóth Ágnes jegyző felhívásából kiderül: 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság vagy 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki a szabályszegőkre.

Mindemellett arra is figyelmeztetnek, hogy közterületen parkolóban sem tárolható gépjármű, a huzamosan ott tárolt gépjárművek tulajdonosai ellen eljárást indítanak Bükön. Érdemes tehát körültekintőnek lenni, ha parkolóhelyet keresünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában