sajtóreggeli

2020.01.15. 07:00

Civilek a pályán 2020-ban is

A jóságért jókedvet ad a XI. Orient-Tál bál, a civilek is bálozni hívnak, a Dr. Kiss Gyula Baráti Kör pedig elismeréseket ad a magyar kultúra napja alkalmából – derült ki kedden a Promen-villában 2020 első sajtóreggelijén.

Tóth Kata

Nem csak helyi civil szervezetek képviseltették magukat a sajtóreggelin: a győr-moson-soproni megyei Tengely Katalint is köszöntötte Nagy Krisztina, a Vas Megyei Civil Információs Centrum (CIC) szakmai vezetője. A győri CIC is meghonosítaná a sajtóreggeliket, vasi kollégáik „jó gyakorlatát” jött megnézni a vezető. Tizenegyedszer szervez jótékonysági bált a Mira Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány. Február 14-én a mesés Kelet kel életre a Tóvendéglőben.

Bangó Mária Mira elmondta: az est bevételét az Aranyhíd EGYMI-nek ajánlják fel, hogy élményterápiás programokra juttathassák el a gyerekeket. Czirók Tamás lesz az est házigazdája, a Savaria TSE táncosai adnak műsort. A Szombathelyi Civil kerekasztal is bálozni hív. Az időpont és a helyszín: február 22. az SZMSZC Puskás-középiskolája. A hangulatért a Ballantines együttes felel, a Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesületének Dalköre kedveskedik műsorral.

A Dr. Kiss Gyula Baráti Kör az idén is elismeri a kultúráért tevékenykedőket: díjátadó ünnepségük január 18-án 14.30-kor Celldömölkön a KMKK-ban lesz. A Helyi identitás és kohézió erősítése elnevezésű projektről és a civil szervezetek projektbe kapcsolódásának lehetőségeiről az Agora igazgatóhelyettese, a program szakmai vezetője, Horváth Zoltán beszélt. A tavaly indult, 44 hónapos programban hat egységre osztották a várost: közösségfejlesztők dolgoznak. Cél az értékfeltáró munkán túl a helyi kulturális élet erősítése és a közösségi szerepvállalás ösztönzése. Az NMI Vas Megyei Igazgatóságát Éles Krisztina képviselte a sajtóreggelin – az idén is sok programjukban számítanak a civil szervezetek közreműködésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában