Rekordkísérlet a hetedik fesztiválon

2020.01.21. 10:00

Elég lesz-e a három kilométer kolbász Győrváron?

Hetedik alkalommal rendezik meg február 8-án a Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivált és Böllérversenyt. A nagy napon a győrvári rendezvénytér egy rekordkísérletnek is helyet ad.

Tersztyánszky Krisztina

Hetedszer rendezik meg a böllérfesztivált, újdonságokkal, szorgoskodással, finom falatokkal

Fotó: VN-archív/SZP

Az idei versenyen minden eddiginél több, 30 csapat méretteti meg magát, hogy milyen finomságokat tud egy hízott disznóból egy nap alatt elkészíteni. A Vas megyei települések és megyei szervezetek képviselői mellett ezúttal is érkeznek csapatok a Muravidékről, a Felvidékről, valamint Hargitából, Hunyad megyéből és Székelyföldről is. Újdonság, hogy a házigazda Győrvár és a Millennium Polgári Egyesület Jánosháza összefogásával megkísérlik a magyar csúcs megdöntését, és elkészítenek egy 3 ezer méter hosszú kolbászt.

A művelet minden lépését hivatalosan ellenőrzi majd a Magyar Rekordok Szövetségének képviselője. Az anyagszámítások és egyéb előkészületek Babati Zoltán közreműködésével már folynak. Természetesen nem várható el, hogy a vendégek három tonna sült kolbászt a helyszínen megegyenek. A „maradékot” és mindazokat a finomságokat, amik a látogatók szorgalmas kóstolgatása után sem fogynak el, a Vas Megyei Egyházmegyei Karitásznak juttatják el.

Hetedszer rendezik meg a böllérfesztivált, újdonságokkal, szorgoskodással, finom falatokkal
Fotó: VN-archív/SZP

A böllérverseny fővédnöke V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos lesz. A fesztiválra a belépés, a kóstolás ezúttal is díjtalan.

A szorgoskodás mellé vidám, mulatós műsorszámok társulnak. A sort már hét órakor megkezdi a győrvári Bomba Bulizenekar, később a környékbeli kulturális csoportok lépnek színpadra, majd Éder Gabee, a Kármentő Népzenei Együttes, a jó LaciBetyár, Sláger Tibó és a Delta Zenekar szórakoztatja a serénykedőket és a kóstolóra érkező közönséget. Lehet tombolajegyet is váltani – a fődíj mi is lehetne más, mint egy hízott sertés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában