Nyolc író, költő

2020.01.16. 07:00

Évfordulós szerzőkre emlékeztetnek Sárváron

Idén is írók-költők kerek évfordulóira emlékeztek a sárvári könyvtárban a Sylvester Könyvbarát Klub ez évi első találkozóján. Irodalmi sétával és kiállítással emlékeztek meg a magyar irodalom jubiláló nagyjairól.

Pajor András

A Sylvester Könyvbarát Klub idén is megemlékezett az évfordulós irodalmi nagyságokról

Fotó: Pajor András

A Sylvester Könyvbarát Klub irodalompártoló közössége havi rendszerességgel írókat, költőket lát vendégül, továbbá ismert és kedves szerzők műveiről folyik kötetlen eszmecsere. A sárvári könyvtár ötezer tagján túl azoknak szervezik az összejöveteleket, akik az olvasás szerelmesei, és kíváncsiak arra, hogyan születnek a könyvek.

A tavalyi sikeres rendezvényt folytatva ezúttal is a könyvtár folyosójának vitrinjeiben olyan magyar írók, költők életművére emlékeztettek fotók és kötetek által, akiknek 2020-ban valamilyen kerek évfordulójuk lesz. Az évfordulós alkotókból nyolc személyt választottak ki. Ezúttal Csoóri Sándor, Esterházy Péter, Faludy György, Fekete István, Jókai Mór, Passuth László, Remenyik Sándor, Szabó Lőrinc került a középpontba.

A Sylvester Könyvbarát Klub idén is megemlékezett az évfordulós irodalmi nagyságokról
Fotó: Pajor András

A tárlókban nevük sorrendjében az irodalmi nagyságok munkásságának rövid keresztmetszetét mutatták be.

A kiállított műveket minden szerzőnél egy-egy rá jellemző gondolattal, bölcsességgel vagy idézettel emelték ki. A könyvbarátok irodalmi sétát tehettek a könyvtár folyosóján, miközben az egyes alkotók munkásságának legjavából Bődi Piroska, a Nádasdy Kulturális Központ könyvtárvezetője tolmácsolásában hallhattak részleteket. Az irodalmi kiállítás a könyvtár folyosógalériáján jövő hónap végéig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában