időjárás

2020.01.25. 07:54

Felhős lesz az ég szombaton

Szombaton havas reggelre ébredtünk Szombathelyen. Lássuk, milyen idő lesz a nap hátralévő részében!

vaol.hu

Haladás első edzése Mátyus János vezetőedzővel, 20200104, ut, Vas Népe / Unger Tamás, Szombathely

Fotó: Unger Tamás

Szombaton a hőmérséklet -2 és 0 fok között alakul. Délelőtt erősen felhős, délután borult, este pedig ismét erősen felhős lesz az ég Vas megyében. A délutáni órákban párásságra és ködfoltokra is számíthatunk. Az OMSZ előrejelzései szerint szombaton nem számíthatunk csapadékra. A széllökés egész nap mérsékelt lesz, estére pedig mégjobban enyhül majd.

Orvosmeteorológia

„Az átkeveredés hiánya miatt az alsóbb légrétegekben magas a levegő páratartalma, ezért a légutakban a hőleadás korlátozott, így az annak hőmérsékletét közvetett módon megemeli. Ezáltal kedvezőbbé válnak a körülmények a kórokozók életfeltételeihez és szaporodásukhoz, így a fertőző betegségek könnyebben terjednek párás időben. Ugyanakkor a szervezet ödémaállományát, vizenyőjét is fokozza az adott időjárási helyzet, mivel nemcsak hogy a vízleadást gátolja, hanem a légzésen keresztül növeli a szervezet vízfelvételét is.” – írja a met.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában