Egészségnapra hívják Orvos-Tóth Noémit

2020.01.22. 07:00

Főzni és mozogni is lehet az EFI-nél

Tréningek, előadások, egészségnapok, csoportos foglalkozások a munkahelyi stresszkezeléstől a gyermek-elsősegélynyújtásig – az idén is az általános egészségmegőrzésre és lelki egészségünk védelmére fókuszálnak az EFI programjai.

Tóth Kata

Egészségnap volt tegnap a Margaréta óvodában

Fotó: Unger Tamás

Két évre szóló 90 millió forintos uniós támogatással márciusban jár le a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda projektideje, az önkormányzat még az induláskor vállalta, hogy további három évig biztosítja működésüket. A folytatásban bízva munkatársaik újabb térítésmentes rendezvényekkel készülnek a megyeszékhely és járása lakóinak.

Egészségnap volt tegnap a Margaréta óvodában
Fotó: Unger Tamás

Folyamatosak a főzőklubok, februárban újra lesz gyermek-elsősegélytanfolyam és aktív időskor egészségnap, de tornafoglalkozásokat is terveznek, a pedagógusoknak pedig szakmai egészségnapot – oda Kozma-Vízkeleti Dániel családterapeuta érkezik. A lelkünk egészsége témában városi egészségnapra hívnak Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus és dr. Domján Mihály pszichológus közreműködésével, tudtuk meg Szákovics-Varga Ildikó irodavezetőtől. Feladatuk a közösségi egészségfejlesztés is, ezt oktatási intézményekben és munkahelyeken végzik.

 

Népszerűsítik a Humán Civil Házban működő betegklubokat, a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályával összefogva egészségnapokat szerveznek. Mindenkit biztatnak: jelentkezzen programjaikra a Nádasdy utcai irodájukban és más elérhetőségeiken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában