életét vesztette

2020.01.14. 10:16

Halálos munkahelyi baleset Szombathelyen – Befejezték az ügy vizsgálatát

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

police.hu

Fotók: Horváth Istvánné

Fotó: VN-archív/Horváth Istvánné

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2019. június 19-én érkezett a bejelentés, amely szerint a déli órákban a Bolyai János utcában a távhővezeték javításán végzett földmunkálatok során, a munkagödörben egy betontömb egy munkásra zuhant.

Az 57 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Az eljárás során beszerzett adatok, valamint szakértői vélemények alapján megállapították, hogy a munkavédelmi szabályok több ponton történő figyelmen kívül hagyása és a munkabaleset között közvetlen okozati összefüggés áll fenn.

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy meggyeskovácsi és egy zalaegerszegi férfit.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte -írja a police.hu.

Előzmény:

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/meghalt-egy-munkagodorben-dolgozo-munkas-szombathelyen-3086054/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában