kicsit csavarogtak

2020.01.17. 07:00

Hazatalált a gencsapáti konda

Olvasói fotót közöltünk tegnap, amelyen azt kapta valaki lencsevégre, hogy disznók kóborolnak szabadon a településen, a felső megállónál. Szerencsére azóta már visszakerültek az állatok a helyükre.

Tersztyánszky Krisztina

Végül megoldódott az elkószált konda ügye

Fotó: Olvasó

Az esettel nem csak lapunkhoz fordult a panaszos, hanem többen jelezték az ügyet a helyi önkormányzati hivatalnál is. Dr. Görög István, Gencsapáti jegyzője helyszíni szemlét tartott és megállapította, hogy a jószágok nagy valószínűséggel egy közeli állattartó telepről jöttek ki.

Felszólították a tulajdonost, aki időközben már vissza is terelte az anyakocát és a süldőket, amelyek egyébként csak a telep közelében „csavarogtak”, messzire nem mentek el. Azt, hogy az állatok hogyan tudtak kiszökni az épületből, nem sikerült pontosan megállapítani, az is lehet, hogy valaki kinyitotta az ajtót.

A jegyző szerint korábban nem történt hasonló eset az állattartó telepen, és ez a mostani is remélhetőleg megoldódott. Az állatok elkószálása egy esetleges fertőzésveszély mellett egyébként azért is aggályos, mert a telep közel van a Kőszeg–Szombathely vasútvonalhoz, és balesetveszélyt okozhat, ha a sínekre tévednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában