Mutatjuk az időpontokat

2020.01.01. 10:00

Itt a karácsonyfák alkonya – Ütemterv szerint ürítik a gyűjtőedényeket Szombathelyen

Ahol nincs gyűjtőpont, ott a kuka mellé kell kirakni a fákat, nem mindegy azonban, hogy mikor. A főtéri fát vízkereszt után bontják majd le.

Budai Dávid

Január 31-éig ütemterv szerin ürítik a gyűjtőedényeket Szombathelyen

Fotó: Horváth Balázs

Már kihelyezték a gyűjtő­edényeket a megszokott gyűjtőpontokon a kidobott karácsonyfáknak. A gyűjtők ürítését egészen január 31-éig ütemterv szerint végzik, azután a Körmendi úti hulladékudvarban lesz lehetőség a kidobott fenyőfák díjmentes elhelyezésére.

A Szomhull Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint azokról a helyekről, ahol nincs gyűjtőpont – ezek általában a családi házas övezetek –, az alábbi időpontokban szállítják el a feleslegessé vált fenyőfákat.

A Gyöngyös pataktól nyugatra, a Rumi Rajki utcától a Brigád utcáig, valamint a Saághy István utcától a Szabadnép utcáig tartó területen január 10-én és 24-én. A Szőlősi vasútvonaltól a Gyöngyöshermán–Szentkirályig tartó területen január 7-én és 21-én. A Budai Nagy Antal utcától a szőlősi vasútvonalig tartó területen január 8-án és 22-én. Az oladi városrésztől a Kálvária utcáig tartó területen január 17-én és 31-én. Az Alsóőr utcától az Öntő utcáig, valamint a Stettner Lajos utcától a Minerva lakótelepig tartó területen január 14-én és 28-án. A Petőfitelepen január 15-én és 29-én. Újperinten január 15-én és 29-én. A Jégpince utca Erdei iskola utca közötti területen, valamint a Kálvária utca, Alsóhegyi utca, Hajnóczy utca, Körmendi utca által határolt területen január 16-án és 30-án.

Január 31-éig ütemterv szerin ürítik a gyűjtőedényeket Szombathelyen
Fotó: Horváth Balázs

Zanaton, a zanati városrészen január 9-én és 23-án. A Söptei út és Lovas út környékén január 9-én és 23-án. A fenyőfákat egyébként reggel 7 óráig a kukák mellé kell kitenni, azonban figyelni kell arra, hogy azok ne akadályozzák a gyalogosokat, az úttesten a parkolást, valamint a gépkocsiforgalmat.

A hulladékszállító cég tájékoztatása szerint Jákon január 17-én és 31-én, Táplánszentkereszten január 8-án és 22-én szállítják el a fenyőfákat.

A kidobott karácsonyfák – a korábbi évekhez hasonlóan – a Szova Körmendi úti telephelyére kerülnek, ahol ledarálják a fákat, majd a komposztot építési törmelékkel összekeverve az Erdei iskola úti szeméttelepre szállítják, ahol az ott tárolt és tömörített hulladékot terítik be vele.

Megtudtuk azt is, hogy a város Fő téren álló karácsonyfáját vízkereszt, vagyis január 6. után fogják leszedni, és a szokásokhoz hűen azt a rászorulók kapják majd meg – tűzifaként feldarabolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában