vádemelés

2020.01.16. 07:58

Késett a nyaraláspénzzel, megrugdosta a férje

Háromszáz eurós tartozás miatt rugdosta a feleségét a férfi, aztán, miután szétmentek, zaklatta a volt feleségét. Majd a szombathelyi bíróság dönt a férj büntetéséről.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció!

Önbíráskodás bűntette, könnyű testi sértés és zaklatás vétsége – emiatt kell felelnie a férfinak, aki a feleségét bántalmazta, majd, amikor már az exfelesége volt, zaklatta a nőt, tájékoztatott a vádemelésről közleményben dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2018 augusztusában torkollott erőszakba a házaspár vitája: pénz volt az ok. Megbeszélték, hogy felesben fizetik a külföldi nyaralást, a férj megelőlegezte a feleség 1000 euróját. Aztán mielőbb visszakapta volna a pénzt, amikor kérte a feleségtől, az csak 700 eurót adott, a többit később akarta rendezni. Veszekedés, abból erőszak kerekedett: a karjánál fogva megragadta és megrúgta a felesége combját. Könnyebben megsérült az asszony és átadta a hiányzó 300 eurót.

És döntött: elhagyta a férjét. A férfi viszont nem nyugodott bele a szakításba, hívogatta, üzenetekkel bombázta a volt feleségét. 2018 augusztusától három hónapon át 172 alkalommal hívta fel és 249 üzenetet küldött – ez már zaklatás.

Az erőszakos férj, illetve exférj büntetőjogi felelősségéről majd a Szombathelyi Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában