Országosan ötödére esett vissza a megbetegedések száma

2020.01.11. 15:30

Kevesebben vannak az influenzások Vas megyében

Jelentősen visszaesett az influenzaszerű megbetegedések száma, Vas megyében az országosnál nagyobb arányú volt a javulás 2020 első napjaiban. Közben a megelőző héten Lyme-kór okozott megbetegedést Vasban és Zalában.

Bakos Ágnes

Dr. Wächter Valter László megyei tiszti főorvos már megkapta az influenza elleni oltást Fotó: Cseh Gábor

Fotó: Foto: CSG

Országosan 53 influenzaszerű megbetegedést számoltak 100 ezer lakosra vetítve 2019 utolsó és 2020 első napjaiban, egy héttel korábban 79 megbetegedés jutott ugyancsak 100 ezer lakosra nézve – tette közzé heti jelentésében a Nemzeti Nép-

egészségügyi Központ (NNK).

Megyénkben az országos átlagnál is jelentősebb a megbetegedések számának csökkenése: az előző év végén 142, ebben az időszakban 27 megbetegedés jutott 100 ezer lakosra nézve. A szomszédos megyékben is javulás látszik, Zalában a megelőző héten 67, a legutóbbi összesítésben 57 beteg jutott 100 helyire vetítve, Győr-Moson-Sopron megyében 51 után 26 megbetegedést számoltak, arányítva a 100 ezer lakoshoz, Veszprém megyében 27 után 11 volt a megbetegedések száma az arányt nézve.

Dr. Wächter Valter László megyei tiszti főorvos már megkapta az influenza elleni oltást Fotó: Cseh Gábor

Ahogy az ország más részein, úgy megyénkben sem jelentették influenzaszerű megbetegedések halmozódását sem idősek otthonában, sem más közösségben. Nem mutatták ki a vírust a vizsgált, influenzagyanús mintákban, és az ország egyik egészségügyi intézményében sem kellett látogatási tilalmat elrendelni.

Az országban kettő Lyme-kóros megbetegedésről tett közzé jelentést a NNK. A fertőző betegségek előfordulásáról készült összesítés szerint 2019 utolsó hetében az egyik Lyme-kór megbetegedést Vasban, a másikat Zalában számolták. BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában