virágos kérdés

2020.01.14. 14:00

Kit illet meg a városi Tulipán Díj?

A város által alapított Tulipán Díj jelöltjeire vár javaslatokat az önkormányzat. A díj a helyi védett értékek megóvásának, felújításának, valamint feltárásának elismerésére szolgál.

Pajor András

Több tízezer tulipán nyílik tavaszonként

Fotó: Vas Népe

A településkép javításának és a helyi építészeti értékek megőrzésének érdekében végzett tevékenység elismerésével ma­gán­személyeket és lakóközösségeket, civil szervezeteket is díjazhatnak. A díj elsődlegesen a helyi egyedi védelemben részesülő építmények példaértékű felújításának, karbantartásának elismerésére szolgál. Ezen belül az utcaképet javító, mintaszerű új épület, utcai kerítés, kapu és egyéb, az utcaképben meghatározó új elem építése, meglévő épület felújítása szerepelhet a javaslatban.

Több tízezer tulipán nyílik tavaszonként
Fotó: Vas Népe

Az adott évben egy-egy odaítélhető ezüst plakett százezer, az arany plakett kétszázezer forint pénzbeli támogatással jár. A díj anyagi fedezetével szeretnék a helyi védelem alatt álló épületeket támogatni. A javaslatok részletes indoklással az önkormányzati hivatalhoz juttathatók el március elsejéig. A díj arany- és ezüstfokozatának átadására a város Tulipán Fesztiválján kerül sor. A Tulipán Fesztivál az elmúlt években a város jelentős tavaszi rendezvényé vált, amikor a kulturális és gasztronómiai élvezetek mellett tulipánok ezrei nyílnak Celldömölkön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában