közlekedés

2020.01.03. 11:40

Könnyebben haladhatnak a kamionosok: Összekötik az M1-est és az M7-est

Ha elkészül a Zalaegerszeg és Körmend közötti gyorsforgalmi út, a kamionosok könnyebben haladhatnak át az országon az osztrák és a román határ között.

Az állami beruházó még a keresi az út tervezőjét. Az átkötéssel elkerülheti a forgalom M1-es és az M0-s szakaszait - írja a Magyar Nemzet.

Többszörösére növekedett az M1-es autópályán a forgalom. Ennek korábban elmaradt felújítását végzi jelenleg a Magyar Közút Zrt., így gyakran torlódások alakulnak ki Budapestet Béccsel összekötő sztrádán. Az út Budapesthez közeli szakaszain nagy a zsúfoltság leginkább. Hasonló a helyzet az M0-s déli szektorában is.

Az M1-es autópálya tehermentesítésére a közlekedési kormányzat keresi a lehetőségeket. Az M86-os fejlesztését is ennek a célnak rendelték alá. Most Szombathelytől délre, Körmendig folytatódik a fejlesztése. Az előkészítése már megkezdődött. - tudtuk meg a magyarnemzet.hu cikkéből.

Az M1-esből Győrnél elváló M85/86-os és az M7-esből Holládnál kiágazó, jelenleg kivitelezés alatt álló M76-os Zalaegerszeget elkerülve, Körmend mellett találkozik. A Zalaegerszeg–Körmend szakasz, amelyhez a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. most keresi a tervezőt, 28 kilométeres és kétszer két sávon halad, a legmagasabb engedélyezett sebesség 110 kilométer óránként.

 

Az uniós közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy az új nyomvonal Zalaegerszeg térségéből indul, s a 76-os főúttól északra halad. Az út a Rába folyó völgyét is keresztezi, ezért új hidat is építenek. A teljes cikket ITT olvashatja.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában