A szennyvízelvezetés kérdése is téma volt

2020.01.02. 07:00

Közmeghallgatást tartott az új testület Vasalján

Az elmúlt év végén közmeghallgatásra hívta a képviselő-testület a község lakóit, akiknek lehetőségük volt elmondani a problémákat.

Civil/Gombásné Judt Magdolna

Horváth Sándorné képviselő, Kiss Sándor jegyző és Péter Árpád polgármester

Fotó: VN/Gombásné Judt Magdolna

Elöljáróban Sebők Győző körzeti megbízott beszélt a falu közbiztonságáról, amely jónak mondható. A gyorshajtásokat nem az itt lakók követik el, inkább az Ausztriába járók. A helyzet javítására többször tartanak ellenőrzéseket, méréseket. Felhívta a figyelmet a csalókra, és külön hangsúlyt helyezett a telefonos pénzcsalásokra, főleg az idősödő lakosság miatt.

Péter Árpád polgármester beszámolt az eddigi tevékenységükről. Elmondta: problémát jelent a község számára a háziorvosi ellátás, nincs állandó orvos, így kénytelenek megoldani a rendelést helyettesítéssel. Többszöri hirdetésre sem volt eddig jelentkező. A védőnői ellátás viszont biztosított. Beszélt a könyvtár helyzetéről, a gyermekeknek szóló foglalkozásokról. A focipálya körüli építkezésekből már csak a mozgássérült-parkoló van hátra. Beszámolt a programokról és arról, hogy buszjáratot indítottak az iskolások részére.

Horváth Sándorné képviselő, Kiss Sándor jegyző és Péter Árpád polgármester
Fotó: VN/Gombásné Judt Magdolna

A polgármester utalt rá, hogy a terveket a rendelkezésre álló forrástól teszik függővé. Egy mobil garázs vásárlása lenne az első, ami a kisgépek tárolására szolgálna. A járdák és utak javítása pályázatok alapján zajlik. A harangláb melletti kereszt felújítása is a terv része.

A régi iskola tetőszerkezete már kész, a földszintet szeretnék a fiatalok közösségi terévé alakítani. Napirenden van még mindig a szennyvízelvezetés, igyekeznek minden lehetőséget megragadni, de az előrelépés nehézkes. Felhívta a figyelmet az egyedi szennyvízszippantás és -elszállítás fontosságára.

A hozzászólásokban a szennyvízkérdés mellett az árkok tisztítása is felmerült, a sok eső miatt az elvezetés nem mindenhol megfelelő.

A focipálya mellett az új házak építése indokolttá tenné a helységnévtábla áthelyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában