hulladék elszállítás

2020.01.06. 22:04

Más időpontban viszik el a szemetet Celldömölkön

Az idei évtől több utcában változik a hulladék elszállításának napja a városban.

Pajor András

Az elmúlt időszakban Celldömölkön is rendeződött a kommunális hulladék elszállítása. Tavaly több lakossági panasz érkezett a szolgáltatást akkoriban végző helyi alvállalkozó munkájával kapcsolatban.

A szolgáltatást ellátó önkormányzati cég szerződésének lejártát követően Celldömölkön is a térség szolgáltatója, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. vette át a szemétszállítást. Ezzel valósult meg a törvényben előírt heti ürítési rend is, és normalizálódott a helyzet.

– A mostantól életbe lépő változások csak a kommunális, a növényi és a szelektív hulladékok más napokon való elszállítását jelentik a település egyes részein – mondta el Szijártó László, a területi szolgáltató megyei koordinátora, aki a kezdetektől segíti és felügyeli Vas megyében az egységes kommunális hulladékgazdálkodás létrejöttét. Hozzátette: már a megye egész területén a soproni székhelyű szolgáltató látja el magas színvonalon a hulladékszállítási közszolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában